Eerste Hulp bij Party Planning sample-photo-04 Dit is waarom klanten invloed hebben op jouw tarief

Vind de juiste klanten

Klanten hebben invloed op jouw tarief. Weten met welk type klanten je graag samenwerkt is super belangrijk. Dit zeg ik heel vaak tegen de party planners die ik spreek, en nu ook tegen jou: niet iedereen kan jouw klant zijn. Eén van de bekendste klachten is werken met klanten die je hoofdpijn bezorgen. Vooral in het begin accepteer je als startende party planner bijna elke klant die jou nodig heeft. Dit is prima om meer ervaring op te doen en geld te verdienen, maar ze kunnen je opdracht flink verpesten.

Goedkope klanten, laag tarief

In plaats van je prijs verlagen voor koopjesjagers, kun je beter de juiste klanten vinden die je werk waarderen en er met alle liefde voor betalen. Klanten zouden zich speciaal moeten voelen om met jou te kunnen werken en jij zou enthousiast moeten zijn om hen als klant te hebben. Om dit voor elkaar te krijgen is het waardevol om op te schrijven wie jouw ideale klant is en waarom. Want er is geen één paracetamol die de ‘vervelende klanten-hoofdpijn’ verlicht.

Verander je mindset

Hoe je denkt over de prijzen die je vraagt kan een weerspiegeling zijn van jouw associatie met geld. Wat dit betekent is dat je bepaalde ideeën hebt over wat iets waard is, wanneer het in jouw ogen goedkoop is en wanneer het duur is. Maar als jij niet in de waarde van je diensten gelooft, wie dan wel? Daarom heb ik een paar vragen voor je.

Verander jouw tarief

1. Denk je dat je diensten meer waard zijn dan wat je momenteel vraagt? Zo ja, waarom? En als je antwoord nee is, waarom niet?

2. Wat gebeurt er als je niets aan je prijzen verandert?

3. Wat is het ergste dat er kan gebeuren als je je prijzen verhoogt?

 Vraag om hulp

Als je onzeker bent over je prijzen en moeite hebt om een inkomen te verdienen als party planner, dan help ik je graag. We gaan stap voor stap toewerken naar jouw ideale jaarsalaris en uurtarief. Mijn doel is ervoor zorgen dat elke party planner van haar passie haar werk kan maken!